Frysa och förvara viltkött

Det finns flera olika typer av viltkött men gemensamt för alla är att de har en betydligt längre hållbarhet än de köttprodukter du köper i affären. Anledningen är såklart att det är mycket magrare och därmed även mer hälsosamt. Viltkött är det mest ekologiska som går att äta eftersom djuren har levt helt fritt och i stort sett utan påverkan av människan, förutom möjligtvis någon saltsten. 4 % av allt kött som konsumeras i Sverige är viltkött och det finns cirka 300 000 registrerade jägare. Det vanligaste köttet är såklart älgkött men vildsvinsköttet ökar i takt med att stammen växer. Som jägare kan det behövas en extra frys och här finns en bra guide för köksrenovering om du behöver få bättre plats för ditt kött. Älg- och hjortkött kan förvaras upp till tre år i frysen och vildsvin i två år. Vi har styckningsmaskiner som hjälper dig att enkelt dela köttet, en är köttbandsågen från Tre spade som även fungerar på fisk.

Djur i skogen
Älgtjur avger ett läte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *